Nieuwe album Anouk heet To Get Her Together

Het nieuwe album van Anouk gaat To Get Her Together heten en komt in mei uit. Dat verklapte de zangeres op YouTube in het onderschrift bij een voorproefje van de cd. Anouk plaatste het nummer Killer Bee online. Dat is overigens niet de eerste single van het album.

De video bij het lied bestaat uit beelden van de 35-jarige zangeres in de studio tijdens de opnames van de cd. "Het is echt een voorproefje van het album, dus het is niet de single of een clip", vertelt Anouk in de ochtendshow van Giel Beelen. De zangeres bracht twee weken in de studio door.

Anouk is met dezelfde producent aan de slag gegaan als bij haar vorige album. "Het is wel anders qua sound, want we hebben het anders aangepakt", vertelt de Haagse. "Maar die songs zijn hartstikke goed. Het zijn sterke songs, dus dan kun je alle kanten op."

Anouk zette in november een punt achter haar relatie met rapper Unorthadox, de vader van haar jongste zoon. "Als ik het positief bekijk allemaal, zal er heus wel iets goeds uit voortgekomen zijn, hoop ik dan. Maar het is niet per se nodig om alleen maar ellende te hebben om een goede plaat te schrijven."

"De meeste stukken zijn wel heel autobiografisch", verklapt Anouk. Op welke situaties de liedjes precies van toepassing zijn, houdt de zangeres liever voor zichzelf. "Het ligt allemaal gevoelig. Het is een vervelende tijd geweest. Ik wil niet al die teksten helemaal ontleden. Dat er rotzooi aan de hand is geweest is duidelijk."


Anouk - Killer Bee