PSV maakt statement over wangedrag spelers

PSV heeft namens de directie een reactie geplaatst op de discussie die is ontstaan over het aanpakken van het wangedrag van PSV-spelers door de club zelf. De discussie ontstond na het opzichtig vallen en een elleboogstoot van Ola Toivonen in de voorgaande wedstrijden.

"PSV is, en was altijd, fel gekant tegen alle vormen van geweld op en rond het voetbalveld. Misdragingen van PSV'ers worden zeer serieus genomen en niet getolereerd", laat de directie van de Eindhovense club weten op de officiële website van de club.

"Als de indruk is gewekt dat spelersgedrag pas serieus genomen wordt als dit publiekelijk uitgesproken wordt, nemen wij dit misverstand graag weg", gaat de directie verder. 'PSV staat voor de normen en waarden die de club al jaren uitdraagt, maar heeft gekozen niet in het openbaar op een toevallig moment een willekeurige speler ten voorbeeld te stellen.'

"Ook hier willen we graag nogmaals herhalen dat elke speler van PSV geacht wordt zich, op en buiten het veld, te realiseren dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Misdragingen, van welke aard dan ook, van wie dan ook, keuren wij ten strengste af", aldus PSV, dat aangeeft dat de terughoudendheid naar buiten niet betekent dat intern misdragingen worden getolereerd.