Resident Evil-filmmakers gaan voor Devil May Cry

Het bedrijf achter de verfilmingen van de Resident Evil-horrorgames heeft de rechten gekocht om de actiegame Devil May Cry naar het witte doek te brengen. Dat schrijft het filmvakblad Variety. Devil May Cry is een actiegameserie waarin hoofdpersoon Dante het opneemt tegen demonen om de dood van zijn moeder te wreken. Binnen de Devil May Cry-serie zijn vier games verschenen. Een vijfde deel is momenteel in productie door de Britse gamestudio Ninja Theory.

Kyle Ward is volgens het filmvakblad door Screen Gems aangewezen als scriptschrijver. Ward is een onbekende scriptschrijver. Dit jaar verschijnt de thriller Fiasco Heights van zijn hand. Daarnaast meldt filmdatabase IMDB dat hij het script schrijft van de actiegameverfilming Kane & Lynch. Deze film zou gepland staan voor een release in 2013.

Screen Gems maakt de gameverfilmingen van Resident Evil niet zonder succes. Wereldwijd is ruim 419 miljoen euro opgehaald. Het laatste deel, Resident Evil: Afterlife uit 2010, is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de opbrengsten. Die film was in 3D in de bioscoop te bewonderen.

Binnen de Devil May Cry-serie zijn tien miljoen spellen verkocht voor diverse spelcomputers. Het meest recente deel is Devil May Cry 4 uit 2008. Dit spel verscheen op de Xbox 360, pc en Playstation 3.


(Foto: Novum)