Douglas: "Ik heb spijt van mijn reactie"

De Braziliaanse verdediger Douglas van FC Twente heeft spijt van zijn gedrag na de rode kaart die hij kreeg in de uitwedstrijd tegen AZ. Dit heeft hij tegenover De Telegraaf gezegd.

"Ik heb spijt van mijn reactie na de rode kaart", zegt Douglas. Hij werd zondag door scheidsrechter Ruud Bossen van het veld gestuurd en ging daarna compleet door het lint. Ploeggenoten moesten er aan te pas komen om hem naar de kleedkamer te begeleiden.

FC Twente schorste hem voor vijf wedstrijden. De KNVB deed er een schepje bovenop en schorst hem voor zes duels. Daarnaast heeft hij de maximale boete ontvangen van FC Twente (achtduizend euro) en moet hij meewerken aan een sociaal maatschappelijk project. "Na de rode kaart heb ik te emotioneel gereageerd. Dat had ik niet moeten doen. Ik accepteer de straf die FC Twente mij oplegt, want ik heb de club in diskrediet gebracht."

Douglas is het nog steeds niet eens met de rode kaart. "Dat was een situatie die wel tien keer voorkomt in een wedstrijd. Die speler van AZ doet alsof hij in zijn gezicht wordt geraakt. Hij is niet eerlijk. De scheidsrechter had me hier geen rood voor moeten geven. Ik voelde het als een groot onrecht en daarom reageerde ik zo. Dat was verkeerd", besluit Douglas.