Twee gewonden bij aanvaring tankers

Bij een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen maandagavond bij Kinderdijk zijn twee mensen lichtgewond geraakt. Een liep een zere knie op en kon ter plaatse worden behandeld, de ander is naar een ziekenhuis om een hoofdwond te laten hechten.

Door de aanvaring ontstond ook een gat in de voorschepen van beide tankers, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). In het voorschip van een met stookolie gevulde tanker ontstond een gat van 1 vierkante meter. Aangezien het gat boven de waterlijn ligt, lekt er geen olie. De andere tanker was leeg.

Het ongeval vond plaats op de plek waar de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas samenkomen. De lege tanker kwam vanuit Rotterdam en wilde de Lek in, het andere schip kwam uit de Noord en wilde richting Rotterdam.

De oorzaak van de botsing is nog onbekend. Het KLPD onderzoekt de zaak. Er is in ieder geval geen drank in het spel, aldus de woordvoerder. Een van de schepen is doorgevaren naar Rotterdam, de met stookolie geladen tanker naar Kinderdijk.