Fiets foutparkeren kan 3800 euro boete kosten

De gemeente Oss is het zat, alle fietsen die verkeerd gestald worden om en nabij het station. Daarom heeft men een APV in het leven geroepen die 'foutparkeerders' een boete kan opleveren van 3800 euro. Het alternatief is maximaal drie maanden cel.

De gemeente wil keihard optreden tegen mensen die hun fiets niet op de daarvoor bestemde plaatsen stallen en hoopt via een nieuwe algemene plaatselijke verordening snel orde in de 'fietsenchaos' te kunnen scheppen.

Wethouder Reina de Bruijn legt uit dat 'weesfietsen', fietswrakken en verkeerd gestalde fietsen dan makkelijker verwijderd kunnen worden. "Het is al jaren een doorn in het oog van veel mensen." De Bruijn denkt niet dat er snel een boete van 3800 opgelegd zal worden, maar is blij dat de mogelijkheid nu in ieder geval geboden wordt.

Om dit voornemen ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren is een aanpassing van de strafbepaling nodig, maar een herziening van de APV is in de maak. Het voorstel zal binnenkort in de commissievergadering besproken worden.