Nettowinst Ajax hoger door Champions League

Ajax heeft vandaag haar halfjaarcijfers bekend gemaakt. De Amsterdammers hebben per 31 december een operationele winst van 9,8 miljoen euro geboekt. De nettowinst is 2,2 miljoen.

De omzet van Ajax is fors gestegen. Een stijging van 73% zorgde ervoor dat de omzet van het afgelopen half jaar 58,5 miljoen euro bedraagt. Deze is voornamelijk te danken aan de deelname aan de Champions League.

Qua transfers ging het minder met de Amsterdammers. Het verlies bedraagt hier 7,3 miljoen euro. Er werd voor 8,6 miljoen gewinkeld, terwijl er voor slechts 1,3 miljoen euro aan spelers verkocht werd.

De transfers van Luis Suárez en Urby Emanuelson worden in het tweede deel van dit jaar meegenomen. Het resultaat van sattelietclub Ajax Cape Town bedroeg 700.000 euro."De transferinkomsten van Luis Suárez en Urby Emanuelson vallen in het tweede half jaar. De cijfers die we vandaag bekend hebben gemaakt zijn over het eerste half jaar en dus zonder deze inkomsten", aldus financieel directeur Jeroen Slop.

Slop kijkt met een positieve blik vooruit: "Sportief gezien doen we in elk geval nog op drie fronten mee. Dat is ook goed voor de inkomsten. We verwachten over het gehele jaar onder de streep, dus na belastingen, in elk geval weer een positief resultaat te halen."