Dead Island hoogste prioriteit voor Deep Silver

Dead Island is de belangrijkste game van dit jaar voor uitgever Deep Silver. Dat geeft een woordvoerder van de uitgever aan tegenover het Britse vakblad MCV. Nadat de trailer van de game binnen een paar dagen meer dan drie miljoen keer is bekeken, staat de actiegame hoog op de prioriteitenlijst. Hierbij geeft Deep Silver de voorkeur aan Dead Island boven spellen als Duke Nukem: Critical Mass voor de Nintendo DS en Risen 2: Dark Waters voor pc, Xbox 360 en Playstation 3.

In de debuuttrailer van Dead Island worden op emotionele wijze de gevolgen van een zombie-uitbraak getoond. Zo zie je onder andere hoe een gelukkige huisvader van een typisch Amerikaans gezin zijn eigen geïnfecteerde dochter om het leven brengt. De beelden zijn afkomstig van een externe studio die eerder filmpjes voor het schietspel Killzone en het rollenspel Mass Effect heeft gemaakt.

Dead Island wordt ontwikkeld door de Poolse gamestudio Techland. Zij werkten in het verleden onder andere aan de Call of Juarez-schietspellen. De zombiegame moet dit najaar op de Playstation 3, Xbox 360 en pc verschijnen.