Brawn draagt laatste aandelen van team over

Ross Brawn heeft zijn laatste aandelen van Mercedes Grand Prix overgedragen aan Daimler AG en Aabar Investments. Eerder kochten beide bedrijven al de andere aandelen van de teamleiding die na de boedel van Honda overgenomen te hebben voor een verrassing zorgde dat er twee kampioenschappen binnen gehaald werden.

Daimler AG is het moederbedrijf van Mercedes. Het bedrijf had 45,1% van de aandelen in handen en schroeft dit op naar 60%. Aabar neemt het resterende deel voor hun rekening. De verkoop was enige tijd geleden al aangekondigd.

"Hiermee laten we duidelijk zien dat we voor de lange termijn in de Formule 1 zitten. De oprichters van ons bedrijf hebben 125 jaar geleden de automobiel uitgevonden en de allereerste Mercedes was een racewagen. Om die redenen vinden we de Formule 1 erg belangrijk voor ons merk," zei Daimler-baas Dieter Zetsche.

Ook Brawn is content met de deal. "Het feit dat Daimler AG en Aabar Investments ook de laatste 24,9 procent van de aandelen hebben gekocht, is erg goed voor de toekomst van het team. We zijn erg blij met zulke sterke partners. Ik blijf voor de lange termijn aan het team verbonden, net als de rest van het management."