[Primera División] Uitslagen speelronde 25

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Duur puntverlies voor Villarreal

Villarreal dreigt de aansluiting met de top drie in Spanje te verliezen. De ploeg knoeide afgelopen weekend met dure punten door gelijk te spelen bij Racing Club de Santander (2-2),  dat door de remise op de twaalfde plaats blijft staan.

De bezoekers keken na drie minuten al tegen een achterstand aan door een doelpunt van Ariel. Villarreal kwam pas na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Rubén hielp zijn ploeg namelijk weer in het zadel. Racing Club de Santander toonde echter veerkracht en pakte twee minuten later opnieuw de leiding. Deze keer wist Giovani Dos Santos de doelman van Villarreal te verschalken. Pas in blessuretijd stelde Nilmar een punt veilig.

Real Madrid speelt doelpuntloos gelijk tegen Deportivo La Coruña

Real Madrid zag het gat met koploper FC Barcelona dit weekend groter worden. De formatie van trainer José Mourinho verzuimde namelijk te scoren in het duel tegen Deportivo La Coruña (0-0). Het gat met de Catalaanse grootmacht groeide daarmee tot zeven punten.

Voor de thee was Real Madrid de bovenliggende partij, maar het slaagde er niet in om veel kansen te creëeren. In de tweede helft ging De Koninklijke verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Deportivo La Coruña gaf echter geen krimp en wist stand te houden. In de slotfase van de wedstrijd troffen de Madrilenen nog wel twee keer de paal. Eerst was het Emmanuel Adebayor en niet veel later deed Cristiano Ronaldo hetzelfde.