'Bayern wil Dortmund-revelatie Hummels terug'

Bayern München wil Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels voor komend seizoen terughalen naar Beieren. De verdediger boekte zaterdagavond met Dortmund een overtuigende zege bij Bayern.

Mede dankzij een doelpunt van Hummels won BVB met 1-3 in de Allianz Arena. Hummels stond tot 2008 nog onder contract bij Bayern, maar daar had hij op dat moment geen uitzicht op speeltijd.

Dit seizoen is Hummels bij Dortmund echter uitgegroeid tot Duits international en lijkt hij zich op te kunnen maken voor een kampioensfeest. Bayern zou de verrichtingen van de talentvolle mandekker nauwlettend in de gaten houden. Volgens TZ wil Louis van Gaal Hummels terugkopen.

Zijn voorganger Jürgen Klinsmann liet de Duitser vertrekken uit München. Van Gaal is echter zeer gecharmeerd van Hummels, die van 1995 tot 2008 bij Bayern actief was. Dortmund haalde de verdediger voor 4,5 miljoen naar het Ruhrgebied, maar Bayern zou volgens TZ een clausule in het contract hebben opgenomen waarmee hij vóór 2012 voor acht miljoen euro kan terugkeren.