Preud'homme: "Heb wel enig begrip voor Douglas"

Michel Preud'homme beleefde een ongelukkige middag met FC Twente bij AZ. De Tukkers gingen met tien man onderuit (2-1).

Preud'homme was gedurende de wedstrijd diverse keren laaiend op de arbitrage, maar de nederlaag heeft FC Twente zelf veroorzaakt weet de Belg. "Die lag gewoon bij onszelf. Van het begin waren we niet agressief en veel te afwachtend. Ik geloof dat we in de openingsfase niet één duel hebben gewonnen. Dan houdt het op hier bij AZ. Met zo'n instelling kom je er niet."

"Na de rust hebben we veel beter gespeeld", zei Preud'homme volgens het ANP. Douglas kreeg al voor de pauze een rode kaart. "Zelfs in de fase dat we met een man minder voetbalden, waren we beter. Dat de 1-1 kort voor tijd viel, leek me terecht. Het kwam bijzonder hard aan dat AZ vervolgens nog de winnende goal maakte", vervolgt de Belgische oefenmeester.

Een rode kaart voor Douglas zorgde voor veel commotie op het veld. De Braziliaan snapte niets van de beslissing van scheidsrechter Ruud Bossen en was nauwelijks in toom te houden door zijn ploeggenoten. "Ik wil dat niet goed praten, maar heb er ook wel enig begrip voor. Die jongen leeft vol emotie en passie naar die wedstrijd toe en dan wordt hem in zijn ogen groot onrecht aangedaan. De energie vliegt bij hem dan alle kanten op. Het is mij veel te gemakkelijk hem daarop nu te veroordelen", besluit Preud'homme, die Erik Falkenburg de winnende zag maken.