De Boer: "Het was net schaken"

Ajax en PSV speelden vandaag voor de twee keer dit seizoen gelijk in hun onderlinge duels. Toch slaagden de Amsterdammers er pas na rust in om enigzins van zich af te bijten.

"Er stonden vandaag twee teams die heel gereserveerd voetbalden," keek Frank de Boer, trainer van Ajax, terug op het duel. "PSV en Ajax wilden niet verliezen. Wij vooral natuurlijk niet, dan zou het gat wel erg groot zijn geworden. Maar over de eerste helft was ik verder best tevreden. Sulejmani was bijvoorbeeld Pieters uitstekend de baas."

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers wat vaker in de buurt van Andreas Isaksson, keeper van PSV. Ook Gregory van der Wiel stoomde een paar keer mee op en was met name in de slotfase bij een aantal kansen betrokken. Dit zorgde er wel voor dat Balász Dzsudzsák, directe tegenstander van de verdediger, zich gedwongen zag meer defensieve taken op zich te nemen.

"Het was soms schaken voor beide teams," vervolgde De Boer, die na de pauze Rasmus Lindgren inbracht. Op die manier hoopte de oefenmeester meer overmacht op het middenveld te krijgen. "De jongens moesten meer naar voren. En er moest eerder worden uitgestapt. Dat ging beter. Daarmee gaven we wel ruimtes weg, maar ja; je hoopt toch op drie punten. Uiteindelijk ben ik tevreden over de instelling. En niet of matig tevreden over de manier waarin we de tweede helft hebben gevoetbald. 0-0 is wel een terechte uitslag, vind ik. Gelukkig beschikken wij over een van de beste keepers ter wereld."