Twaalf arrestaties bij verkeerscontrole Brabant

Twaalf mensen zijn vrijdagavond bij een grote verkeerscontrole in West-Brabant aangehouden. Ook achtervolgde de politie twee auto's. De bestuurders van deze wagens wilden de controle omzeilen. Dat meldt de politie.

In beide gevallen werd met hoge snelheid de achtervolging ingezet. De auto's werden uiteindelijk zonder inzittenden teruggevonden. In een van de auto's vond de politie een grote hoeveelheid softdrugs.

De verkeerscontrole vond plaats in Dinteloord, Oudenbosch, Oud Gastel en Bergen op Zoom. Van de twaalf aangehouden mensen moesten tien bestuurders mee naar een politiebureau omdat ze te veel hadden gedronken. Eén persoon werd aangehouden omdat hij zijn openstaande boetes niet kon betalen. Ook was er één arrestatie voor het bezit van softdrugs.

Bij de controle moesten 640 bestuurders een blaastest doen. Bijna 500 kentekens werden nagetrokken om te kijken of er sprake was van openstaande boetes of andere strafbare feiten.

De agenten schreven verder dertig bonnen uit voor uiteenlopende overtredingen als het niet dragen van autogordels en mobiel bellen.