Justitie Peru beslist over vervolging Van der Sloot

Het juridische vooronderzoek tegen Joran van der Sloot in Peru is afgerond. De Peruaanse justitie moet nu beslissen of Van der Sloot wordt vervolgd. Dat melden Peruaanse media.

De Nederlander zit sinds juni vast omdat hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. De advocaat van Van der Sloot, Maximo Altez, eiste vorige maand nog dat zijn cliënt moest worden vrijgelaten, omdat er fouten zouden zijn gemaakt in de rechtsgang.

Altez vond het ontoelaatbaar dat Van der sloot na negen maanden voorarrest nog niet door een rechter was gehoord. Dit zou komen omdat er geen beëdigde vertaler beschikbaar was.

Van der Sloot wordt ervan verdacht in mei vorig jaar Flores, de dochter van een bekende autocoureur en zakenman, in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima te hebben omgebracht. Na een vlucht naar buurland Chili kon hij worden opgepakt en sindsdien zit hij in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in Lima.

Wanneer de Peruaanse justitie uitsluitsel geeft over het al dan niet vervolgen van Van der Sloot is onduidelijk. Als hij wordt veroordeeld voor moord, kan Van der Sloot tot 35 jaar cel krijgen.

Van der Sloot is ook nog altijd de enige verdachte in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005 op Aruba.


Joran van der Sloot (Foto: Novum)