Barcelona wil F1-contract opnieuw bespreken

De fans van de Grand Prix van Spanje hoeven niet verontrust te zijn over het bestaansrecht. De Catalaanse president Arthur Mas zei vorige week dat het bestaan tot 2012 gegarandeerd is en dat daarna opnieuw onderhandeld zou moeten worden over het contract dat tot 2016 loopt.

Het circuit van Barcelona betaalt momenteel dertien miljoen euro om een race te mogen organiseren, maar dit loopt in de komende jaren op tot het dubbele. Die prijs is volgens de nieuwe circuitdirecteur Salvador Servia onrealistisch en hij wil daarom snel de onderhandelingen met Formule 1-baas Bernie Ecclestone en zijn bedrijf FOM heropenen.

"Veel mensen zijn geschrokken van die woorden, maar het waren realistische teksten in de huidige omstandigheden. Voor mij was het belangrijkste dat de nieuwe president het circuit bezocht voor een test, niet eens voor een Grand Prix. Dat is een teken van verbondenheid," zei Servia.

"Zoals het er nu voor staat moeten we in 2016, het laatste jaar van het contract, een onbetaalbaar bedrag ophoesten. Het is niet makkelijk om te onderhandelen met monopolisten, maar het zijn moeilijke tijden en Bernie Ecclestone beseft dat. We zullen alles doen om de Grand Prix te behouden. Ecclestone zal zijn zaken verdedigen, maar we hebben goede argumenten. En hij neemt veel andere factoren naast geld mee in zijn overwegingen."