"Bayern wint met 2-0 van Dortmund"

De trainer van FC Bayern München, Louis van Gaal, heeft er alle vertrouwen in dat zijn team komende zaterdag de lijstaanvoerder in de Bundesliga, Borussia Dortmund, zal kunnen kloppen. Momenteel heeft FC Hollywood een achterstand van dertien punten op de koploper in Duitsland.

"Ik denk niet dat Dortmund na de wedstrijd al kampioen is," zei Van Gaal die Dortmund na de winterstop helemaal niet zo goed vindt spelen. "Ze zijn een beetje uit hun ritme en dat kan nog erger worden als wij blijven winnen en zij verliezen."

Het optreden van afgelopen woensdag in de Champions League heeft Bayern goed gedaan. In Milaan werd Internazionale in de laatste minuut van de wedstrijd met 0-1 geklopt. Het zette clubpresident Uli Hoeness aan om in de Duitse media de druk op Dortmund op te voeren. "Op elke positie zijn we individueel beter. Een tegen een heeft Dortmund geen kans. We winnen met 2-0."

Bayern München viert zaterdag haar 111-jarig bestaan. Een zege op Dortmund zou een fraai verjaardagsgeschenk zijn. De statistieken voor de wedstrijd in München zijn goed, want het is al zeker twintig jaar geleden dat Dortmund in Bayern wist te winnen. De andere wedstrijden eindigden in een zege voor de thuisploeg of in een gelijkspel.