Serie misdaden door jeugdgroep Utrecht opgelost

De politie denkt met de aanhouding van een Utrechtse jeugdbende een reeks ramkraken, autodiefstallen en inbraken in Nederland en België te hebben opgelost. Het onderzoek naar deze groep begon in de zomer van 2010 en is medio februari afgerond, meldt de politie Haaglanden vrijdag.

Op 6 november arresteerde de politie vijf van de bendeleden in een garagebox in Soest. Zij hadden met een gestolen auto een elektronicazaak in Breda geramd en daarbij meer dan 80.000 euro buitgemaakt. Een dag later werden weer twee verdachten aangehouden.

Volgens de politie was de bende ook betrokken bij een autoroof op 18 oktober vorig jaar. Deze auto werd enkele dagen na de roof samen met twee andere gestolen auto's als vluchtauto gebruikt bij een ramkraak in Bodegraven. De jeugdbende zou weer een paar dagen later hebben ingebroken bij kledingzaken in Barneveld en in het Belgische Turnhout. Volgens de politie werden hierbij duizenden euro's aan merkkleding en kinderkleding gestolen.

De politie onderzoekt ook de betrokkenheid van de groep bij twee gewapende overvallen op juweliers. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

De jeugdbende wordt ervan verdacht in wisselende samenstelling ten minste vijftien misdrijven te hebben gepleegd. Hun uitvalsbasis is de garagebox in Soest. Van de zeven verdachten zitten vijf nog vast.