'Parkeren in steden fors duurder'

Parkeren in twee op de drie parkeergarages in de steden is 20 procent duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse parkeertest van Detailhandel Nederland, schrijft De Telegraaf vrijdag.

De brancheorganisatie van winkeliers heeft 79 parkeergarages in 26 steden onderzocht. Bij 48 garages zijn de tarieven flink verhoogd. Soms is de prijs gelijk gebleven, maar kun je voor dat bedrag minder minuten parkeren dan voorheen.

In Amsterdam, Arnhem, Assen, Den Haag en Rotterdam lopen de parkeertarieven de spuigaten uit, schrijft de krant. Zo werd het tarief voor een uur parkeren in de garage op het Waterlooplein in Amsterdam met 1 euro verhoogd naar 5 euro.

Volgens Detailhandel Nederland draaien consumenten op om gaten in begrotingen van gemeenten te dichten. Zo heeft 60 procent van de onderzochte gemeenten ook de tarieven voor parkeren op straat flink opgeschroefd.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zegt dat de gemeenten parkeren duurder maken om alternatief vervoer te stimuleren. "Dus liever op de fiets, bus of metro de stad in", zegt een woordvoerder.


'Parkeren in steden fors duurder' (Foto: Novum)