'PlayStation Home verdient een tweede kans'

Peter Edward, hoofd van het PlayStation Home-platform, vraagt PlayStation 3-gebruikers die Home al een tijd niet meer bezocht hebben om het weer eens een kans te geven en te gaan kijken. In Home kun je chatten, honderden casual games spelen en rondhangen tot je een ons weegt.

"Ik hoor iedere keer weer 'ik logde in toen het net uit was en toen was er niets'. Ik moedig iedereen aan om terug te gaan en Home nog eens te bezoeken. Het is twee jaar geleden. We zijn altijd erg trots geweest op wat we gemaakt hebben voor de release, maar we zullen de eerste zijn om toe te geven dat het toentertijd allemaal wel basic was". Hij voegt er aan toe dat het platform nog steeds gratis is en als je je er niet mee bezighoudt, je echt wat mist.

Volgens hem zijn er genoeg ontwikkelaars bezig met het maken van content voor Home. Ze verdienen er ook geld aan door bijvoorbeeld microtransacties, items verkopen of door zogenaamde freemiums. Freemiums zijn gratis spellen, maar je kunt betalen voor extra features, functionaliteit of services om het spel uitgebreider of aantrekkelijker te maken.

Hoeveel tijd spendeer jij op Home?

Home