Kluivert adviseert Lukaku naar Ajax te gaan

Patrick Kluivert, tegenwoordig spitsentrainer van N.E.C. Nijmegen, voorspelt een gouden toekomst voor Romelu Lukaku, het reusachtige supertalent van RSC Anderlecht.

"In de heenmatch tegen Ajax heeft hij me lichtjes ontgoocheld, maar hij moet niet wanhopen", vertelde Kluivert aan La Dernière Heure. "Hij is nog maar zeventien jaar! Zelfs op je achttiende zal je nog geen Europese top zijn, Romelu. Die beste jaren komen later, maar je hebt alles om te slagen. Alleen mogen we geen mirakels van je verwachten."

"Hij is snel, sterk en heeft een goede techniek. Ik zou hem aanraden om in de zone van de waarheid nog meer op zoek te gaan naar doelpunten. En regelmatiger worden, maar dat komt wel met de leeftijd. Als ik hem was, zou ik via een tussenstop naar de echte top gaan. Waarom Ajax niet? Maar ik vrees dat hij voor mijn ex-club al onbetaalbaar is geworden. Als hij meteen naar Chelsea of Manchester City trekt, mogen we in het begin de lat niet te hoog leggen."

Tegen Ajax kon Lukaku geen potten breken, maar volgens Kluivert lag dit aan het uitstekende verdedigende werk van de twee Belgen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, in de verdediging van Ajax. "Toby en Jan zijn bijna klaar voor de Europese top", aldus de voormalig spits van het Nederlands elftal.

"Lange tijd dachten we dat Toby de aanvallers niet hard genoeg aanpakte, maar onder Frank De Boer is hij een vaste waarde geworden. Zelfs tegen Real en AC Milan leverde dat verdedigend duo puik werk. Hun enige zwakke punt? De twee à drie momenten van onachtzaamheid die hen elke match overkomen."