Bioscoophit Loft krijgt Amerikaanse versie

De Belgische film Loft krijgt na een Nederlandse versie nu ook een Amerikaanse remake. De acteurs Patrick Wilson en James Marsden zijn in gesprek over rollen in de film, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Loft gaat over vijf getrouwde vrienden die samen een loft huren waar ze hun minnaressen mee naar toe kunnen nemen. De groep schuinsmarcheerders raakt in de problemen als ze een lijk vinden in het appartement. Niemand zegt de dode vrouw te kennen. Wilson is onder meer bekend van de superheldenfilm Watchmen uit 2009 en het vorig jaar verschenen The A-Team. James Marsden speelde Scott Summers en zijn alter ego Cyclops in X-men: The Last Stand uit 2006.

De Amerikaanse scenarist Wesley Strick, die in 2010 de remake schreef van A Nightmare on Elm Street, heeft het script herschreven. De Vlaming Erik van Looy regisseerde de Belgische film en maakt ook de Amerikaanse remake en de Vlaamse productiemaatschappij Woestijnvis produceert de film. De opnames voor Loft starten in de lente.

De Nederlandse versie, geregisseerd door Antoinette Beumer, was net als de Belgische film een groot succes. Meer dan vierhonderdduizend Nederlanders hebben de film in de bioscoop gezien. De film kreeg daarom eerder deze maand de platina status.


Bioscoophit Loft krijgt Amerikaanse versie (Foto: Novum)