Nijholt ontvangt excuses van fans FC Utrecht

Gianluca Nijholt heeft een open brief van de officiële supportersverening (SVFCU) van FC Utrecht ontvangen. In het schrijven biedt men zijn excuses aan voor het gedrag van een deel van de fans, die afgelopen vrijdag bij het duel tegen Heracles Almelo aanwezig waren.

Nijholt werd tijdens het duel tegen de Heraclieden in de tweede helft in het veld gebracht en kreeg prompt een fluitconcert over zich heen. Dit gebeurde vervolgens ook bij elk balcontact, dat de 21-jarige middenvelder had.

Michel Vorm sprak gisteren al schande van de houding van de fans. Nu heeft het bestuur van de SVFCU zijn excuses aangeboden. Robert Junier, vice-voorzitter van het orgaan, schaamt zich diep voor het incident. "Dat je werd uitgefloten, heeft mij echter diep geraakt. Luca, wij hebben vele mails van supporters ontvangen en als bestuur zijn wij het dan ook unaniem eens dat jij niet alleen onze steun krijgt, maar ook de volle honderd procent vertrouwen."

De SVFCU heeft inmiddels een oproep gedaan om Nijholt bij zijn eerstvolgende optreden in De Galgenwaard een staande ovatie te geven. Daarna zullen alle fans zich negentig minuten lang achter hun ploeg scharen.