Veerman: Verhagen niet vies van machtsspelletjes

CDA-leider Maxime Verhagen is niet vies van machtsspelletjes. Hij is ook bereid voor de macht iemand een stok in het wiel te steken. Dat zegt oud-minister van Landbouw en CDA-prominent Cees Veerman in een dinsdag geplaatst interview met opinieblad voor christenen cv.koers.

Veerman antwoordt op de vraag waarom het huidige kabinet met de gedoogconstructie er moest komen dat de huidige minister-president Mark Rutte (VVD) graag premier wilde worden en Verhagen al geruime tijd op de macht aasde. "Met de gedoogconstructie krijgen beide heren hun zin. En ik denk dat ze dit al vrij snel na de verkiezingen vastgesteld hadden en elkaar in de armen genomen hebben. Voor de bühne zijn nog wel gesprekken met andere partijen gevoerd, maar de uitslag was al bekend."

De oud-minister denkt dat zijn partij de Provinciale Statenverkiezingen volgende week woensdag gaat verliezen. "De VVD zal de provinciale verkiezingen winnen en ik vrees dat het CDA een enorme klap zal krijgen. We zijn ook op het platteland onze achterban aan het verliezen. Straks staan we als partij op het absolute nulpunt. De theorie dat regeringsdeelname loont, gaat dus niet op."

De CDA-prominent vindt dat het CDA zich opnieuw moet definiëren en duidelijk moet maken waar de partij staat. "Afgelopen zomer hebben we alleen voor de macht gekozen. En daar waar de macht regeert, blijven alleen contouren over. Contouren hebben wel omtrek, maar geen inhoud."


Veerman: Verhagen niet vies van machtsspelletjes (Foto: Novum)