De Boer: "Het was betreurenswaardig"

Frank de Boer haalde vanmiddag weer drie punten binnen, maar dat ging op uiterst moeizame wijze. In de Amsterdam ArenA won Ajax uiteindelijk met een minimaal verschil van VVV-Venlo (1-0).

"Het was betreurenswaardig voor het publiek en betreurenswaardig voor Suárez, die afscheid komt nemen," was de duidelijke taal van De Boer na afloop van de wedstrijd. "In de eerste helft kregen we nog wel veel kansen. Ook al speelden we in een veel te laag tempo. In de tweede helft was het nog slechter."

De Boer vervolgde met de woorden: "Je weet dat het na zo'n wedstrijd van drie dagen geleden tegen Anderlecht twee kanten op kan. Of het gaat weer goed of nog beter. Of je hebt zo'n wedstrijd als vandaag. Helaas was dat het geval. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten. Donderdag tegen Anderlecht kunnen we ons revancheren."

Daley Blind werd door De Boer op de bank geposteerd. Hij werd vervangen door Vurnon Anita. Toch liet de oefenmeester weten tevreden te zijn over het spel van de zoon van Danny Blind. "Daley heeft echter na de winterstop bijna alles gespeeld. Donderdag tegen Anderlecht kreeg hij kramp. Dat is logisch. Dat hoort bij zijn ontwikkeling. Daarom hebben we vandaag voor Anita als linksback gekozen. Ik heb het liefst een linksbenige speler op die positie, maar na het vertrek van Emanuelson heb ik niet zo veel smaken meer. Bovendien kan Anita op die positie uitstekend uit de voeten. Hij was een van onze betere spelers vandaag."