Uitslagen Eredivisie speelronde 24

Dit weekend werd in de Eredivisie de 24ste speelronde afgewerkt. PSV heeft goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Zelf versloeg het NAC Breda met 4-1, terwijl concurrent FC Twente gelijkspeelde tegen N.E.C. Nijmegen. Ajax wist daar ook van te profiteren, doordat het zelf won van degradatiekandidaat VVV-Venlo (1-0).

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg duur puntverlies geleden. De Groningers verloren op zaterdagavond met 1-4 van Roda JC Kerkrade, dat spits Junker drie keer zag scoren.

De Deen opende de score in de vijftiende minuut, waarna hij na rust ook twee keer trefzeker was. Pedersen verkleinde de marge nog wel naar twee, maar zag dat Bodor in de blessuretijd voor het slotakkoord tekende.

Feyenoord heeft een bijna zekere tweede opeenvolgende zege uit handen gegeven. De Rotterdammers gingen comfortabel aan de leiding tegen ADO Den Haag (0-2) maar zagen de club uit Den Haag in de slotfase langszijkomen.

ADO had aanvankelijk het beste van het spel, maar wist zijn kansen niet te benutten. Dit deed Castaignos wel voor Feyenoord, die twee fraaie doelpunten maakte voor de club uit de Maasstad. Het bleek echter niet genoeg, want mede doordat de Rotterdammers zelf diverse kansen niet wisten te benutten, kwamen de Hagenezen door goals van Vicento en Boelykin nog op gelijke hoogte.

PSV bleek op zondag in staat om zijn koppositie te verstevigen. De Eindhovenaren waren in eigen huis de sterkste in 'het kampioenschap van Brabant' en versloegen NAC Breda met 4-1. De ploeg van Rutten kwam al snel tegen tien man te staan na twee gele kaarten voor Guldelj.

De koploper profiteerde snel van de overtalsituatie; Dzsudzsák scoorde de 1-0 uit een vrije trap. Na rust kwam NAC toch verrassend op gelijke hoogte door een goal van Lurling. PSV stelde door goals van Lens, Toivonen en Maza Rodríguez alsnog duidelijk orde op zaken.

De Wedstrijd van de Week ging tussen degradatiekandidaten Excelsior en Willem II. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.