Naakte Nederlander van Mexicaanse piramide geplukt

Een Nederlandse toerist heeft vrijdag bij de archeologische opgravingen van Chichén Itzá in Mexico voor flink wat opschudding gezorgd. Ten overstaan van een schare bezoekers en politieagenten trok hij zijn kleren uit en probeerde een piramide te beklimmen. Dat meldt de Mexicaanse krant Diaro de Yucatán op haar website.

De toeristen die op het complex aanwezig waren konden niet waarderen dat de Nederlander zijn kleren uittrok. Ze reageerden boos en schreeuwden naar de man. Hij trok vervolgens zijn kleren weer aan en vervolgde zijn tocht langs de opgravingen van de Maya-stad op het Mexicaanse schiereiland.

De man ontkleedde zich vervolgens nogmaals in het zicht van toeristen en politieagenten en probeerde de piramide Kukulcán op te rennen. Hij kon vervolgens in de kraag worden gegrepen, waarna hem werd verzocht weg te gaan. In plaats van het hazenpad te kiezen, zag hij kans zijn weg naakt te vervolgen.

De man werd nogmaals gepakt en deze keer overgedragen aan de politie. Getuigen verklaarden dat de man sterk naar kruiden rook. Veel bezoekers van archeologische opgravingen nemen deel aan rituelen om zich te zuiveren en van 'slechte vibraties' af te komen, schrijft de krant. De Nederlander is inmiddels weer op vrije voeten.


Naakte Nederlander van Mexicaanse piramide geplukt (Foto: Novum)