De Graafschap wil trainer met Eredivisie-ervaring

Twee weken geleden maakte De Graafschap bekend dat Darije Kalezic aan het einde van het seizoen moet vertrekken. De club is inmiddels druk bezig met een vervanger. Volgens Leen Looyen, technisch directeur van De Superboeren, is de profielschets van de nieuwe coach inmiddels klaar.

Toch geeft Looyen toe geen haast te hebben met de aanstelling van een nieuwe trainer. "We hebben geen haast en gaan zorgvuldig te werk," liet hij aan Voetbal International weten. De Graafschap heeft overigens wel te maken met een vastgesteld budget. "Uiteraard moet de nieuwe trainer bij de cultuur van de club passen. Daarnaast moet hij een teambuilder zijn met didactische kwaliteiten, en daarnaast zelf op niveau hebben gevoetbald. En we willen een opvolger met Eredivisie-ervaring. Dat zijn een aantal belangrijke punten, maar het is logisch, dat niemand aan alle voorwaarden kan voldoen."

Looyen liet daarnaast ook weten dat Richard Roelofsen, nu nog hoofd juegdopleiding bij De Graafschap, de functie in elk geval niet gaat krijgen. De naam van de voormalig voetballer, die voorheen al aan de zijde van Kalezic stond, gaat al enige tijd in het geruchtencircuit rond. "Maar ik heb Roelofsen al aangegeven, dat hij eerst ervaring moet opdoen als trainer. En daar heeft hij alle begrip voor."

Ook zal de nieuwe trainer voor De Graafschap niet afkomstig zijn van Coach voor Coaches. Looyen is formeel de eigenaar van dit bedrijf, dat trainers op de achtergrond van beleiding voorziet. "Ook dat gebeurt zeker niet. Iedereen heeft daar opeens een mening over, maar ik ben niet gek. Die dingen zijn losgekoppeld, waardoor een trainer uit mijn bedrijf ook geen optie is."