Van den Boog: "Advies klankbordgroep telt mee"

Rik van den Boog benadrukt in een column op de website van Ajax dat de klankbordgroep van Johan Cruijff wel degelijk inspraak heeft. "Er is heel veel gezegd en geschreven over de terugkomst van Johan Cruijff bij Ajax. Een aantal zaken is uit zijn verband gerukt, waardoor het allemaal erg spraakmakend is geworden", schrijft Van den Boog. "Omdat ik vind dat supporters op de juiste manier geïnformeerd moeten worden, herhaal ik hier nogmaals wat ik erover gezegd heb."

"Het gaat over ons grootste clubicoon, daar wil ik geen misverstanden over laten bestaan. Ik ben blij dat we inmiddels met elkaar praten in plaats van over elkaar. Er zit veel voetbalknowhow in de samengestelde klankbordgroep en deze mensen willen Ajax verder helpen", gaat de algemeen directeur verder.

Van den Boog wil benadrukken dat hij niet in zijn eentje het beleid voert. "Samen met mijn twee collega-directieleden voer ik het beleid uit van Ajax. Het spreekt voor zich dat we bij het uitvoeren van dat beleid de adviezen van de klankbordgroepen meenemen, sterker nog: ik zit zelf in de klankbordgroep technische zaken, dus ik praat met ze mee over alle zaken die op technisch vlak te bespreken zijn."