[WvdW] Uitslag Excelsior - Willem II

Excelsior heeft vanavond de degradatiekraker tegen Willem II met 4-0 gewonnen. Geert-Arend Roorda (2), Nayib Lagouireh en Guyon Fernandez waren verantwoordelijk voor de doelpunten tegen de Tilburgers, die geen enkel moment wisten te imponeren.

Excelsior kwam na een stroeve start steeds beter in de wedstrijd. Dit leverde na negentien minuten de op voorsprong, nadat Bram Biemans verkeerd uitverdedigde. De bal kwam vervolgens bij Guyon Fernandez terecht. De aanvaller kreeg de bal niet goed op zijn hoofd, waardoor deze bij Roorda terecht kwam. De huurling van sc Heerenveen twijfelde geen moment en schoot het leder tegen de touwen.

In het resterende deel van de eerste helft gebeurde vrij weinig. Willem II slaagde er zelfs niet in om ook maar één fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Daarnaast ondervond Fernandez enige hinder van zijn veters, aangezien hij deze een aantal keer aan het strikken was.

Willem II begon aardig aan de tweede helft van het duel, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Na een overtreding van Arjan Swinkels, die hiervoor de gele prent kreeg, kregen de Rotterdammers een penalty. Deze werd uiteindelijk door Roorda verzilverd, die hiermee zijn tweede van de avond maakte.

In de slotfase van het duel deden ook Lagouireh en Fernandez nog een duit in het zakje door het totaal aantal doelpunten in enkele minuten nog eens te verdubbelen. De zege van Excelsior was in elk geval verdiend, aangezien Willem II er geen moment in slaagde om ook maar een fatsoenlijke kans te creëeren.