Medewerker jeugdgevangenis korte tijd gegijzeld

Een gevangene heeft vrijdagavond in jeugdgevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse korte tijd een medewerker van de instelling gegijzeld. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De medewerker werd vastgebonden. Nadat gevangenispersoneel op de gedetineerde, een jongeman, inpraatte, gaf hij zichzelf over.

De politie kreeg rond 18.15 uur een melding binnen dat iemand 'uit zijn dak' ging in de instelling, gevolgd door het bericht dat sprake was van een gijzeling. Een gedetineerde had volgens de politiewoordvoerder kans gezien twee mensen te gijzelen. De woordvoerder van Justitie stelt echter dat slechts een persoon gegijzeld was. Rond 20.00 uur was de gijzeling voorbij.

Waar de gijzeling exact plaatsvond in de jeugdgevangenis, weet de woordvoerder niet. De medewerker werd niet bedreigd met wapens. De jongeman zit nu in afzondering. Wat verder met hem gaat gebeuren, wordt nog beslist.

Waarom de gedetineerde uit zijn dak ging en waarvoor hij vastzit, weet de woordvoerder niet. "Hij was het ergens niet mee eens, waarop hij de medewerker vastpakte en korte tijd gijzelde."