Slachtoffer zinloos geweld opent website

Ruben Wijnen, die afgelopen weekend slachtoffer werd van zinloos geweld heeft donderdagmiddag zijn eigen website gelanceerd. De 18-jarige Udenaar werd op zondag 13 februari door een andere kroegganger met een glas verminkt.

Ruben ageert met zijn website www.verdachtebedankt.nl tegen het feit dat de dader van deze misdaad binnen 24 uur alweer op vrije voeten stond. "Eigenlijk heb ik levenslang. Mijn gezicht is voor het leven verminkt en mijn gehoor is beschadigd. De dader staat na 24 uur alweer buiten en kan dit weekend nog gezellig een biertje drinken in het café om daar zo mogelijk een volgend slachtoffer te maken", zegt hij. "Ik heb nog geluk gehad hoe raar dit ook klinkt volgens de plastisch chirurgen in het ziekenhuis. Wanneer een halve centimeter lager was gestoken met het kapotte bierglas dan was ik doodgebloed in een hoek van het café. Hoe kan je dit doen en waarom?".

Op de camerabeelden die op de bewuste dag gemaakt zijn lijkt sprake te zijn van een medeplichtige, dat wordt ook bevestigd door diverse getuigen. Alex, de eigenaar van Ons Caffeej, weet te melden dat de beelden van de beveiligingscamera in beslag zijn genomen door de politie.

Volgens een collega, die de dader op de beelden herkende, is hij een stoere bink en een meeloper. De man werd maandagavond aangehouden door de politie. Vervolgens werd hij binnen 24 uur in opdracht van het Openbaar Ministerie weer vrij gelaten 'omdat er geen kans is op recidive'.


De dader van de steekpartij