NET 5-baas Alphons slaat terug

NET 5-baas Alphons Martens heeft hard uitgehaald naar alle kritieken op de nieuwe realityshow Secret Story. Dit vertelt hij donderdag in een interview met De Pers. "Het wordt een succes, het moet groeien", zegt de NET 5-directeur over de vooralsnog magere kijkcijfers van de duurste SBS-productie in jaren.

Voor de kwalificatie 'flop' vindt het NET 5-opperhoofd het te vroeg. Martens baseert zijn optimisme op het gebruik van social media: "We hadden de eerste dagen meer dan 1 miljoen pageviews. Dat is meer dan een hele maand op NET 5. Op Twitter waren we wereldwijd trending topic nummer 1."

Ook aan de matige kijkcijfers, die woensdag weer wat stegen, weet Martens een positieve draai te geven: "We hadden binnen de doelgroep vrouw 20-45 een kijkdichtheid van 5,5 procent. De geprognosticeerde doelstelling van een kijkdichtheid van 3 procent hebben we ook gehaald."

Niet alleen blijkt Martens van voyeuristische tv-programma's te houden, de NET 5-baas blijkt zelf ook echte voyeur. Als Secret Story uitgezonden wordt loopt hij namelijk in Amsterdam-Zuid door verschillende straten, om te zien of de realitysoap ook op de beeldbuizen van verschillende huizen te zien is. "In de Van Breestraat kijken mensen. Ter hoogte van nummer 170 zag ik een stel", vertelt Martens.

Bezoek ook het speciale Secret Story-forum en de Secret Story twitterfeed.


NET 5-baas Alphons slaat terug (Foto: FOK!)