Van Halst baalt van handelswijze UEFA

Om 12:00 uur weten we of het Europa League-duel tussen Rubin Kazan en FC Twente doorgaat. De wedstrijd tussen beide ploegen staat op losse schroeven, omdat het in Moskou momenteel extreem koud is. De verwachtingen voor vanmiddag zijn dat het kwik niet boven de -21 graden Celcius uit zal komen.

Mocht de temperatuur er niet in slagen om boven de -15 graden Celcius uit te komen, dan heeft één van de ploegen het recht om de wedstrijd af te blazen. FC Twente heeft inmiddels al laten weten van deze mogelijkheid gerbuik te maken. De Tukkers zijn namelijk niet van plan om de gezonheid van hun spelers op het spel te zetten.

Daarnaast is FC Twente ook boos op de Europese voetbalbond (UEFA). Zij hebben zich namelijk steeds afwachtend opgesteld met betrekking tot de weerssituatie in het koude Moskou. "Wij moesten de weersomstandigheden nu weer op de agenda zetten, dus de struisvogelpolitiek van de UEFA gaat maar door", foeterde Jan van Halst, technisch directeur van de ploeg uit Enschede, in De Telegraaf.

"De UEFA moet als organisator van deze competitie zijn verantwoordelijkheid pakken. Ze laten iedereen hier naartoe komen, terwijl je dit al lang aan zag komen. De UEFA heeft ruimschoots de gelegenheid gehad om de wedstrijd te verplaatsen naar een warmer oord, waar wel gespeeld kon worden. Daar zou iedereen bij gebaat zijn geweest."

Er zijn ook al een paar scenario's doorgenomen, mocht het daadwerkelijk tot een afgelastig komen. "Het zou best kunnen dat we volgende week weer naar Moskou moeten komen of dan op een andere plek moeten spelen", lichtte Van Halst toe. In dat geval zou de halve finale om de KNVB beker, die voor 2 maart op de rol staat, verplaatst moeten worden. Daarnaast spelen de Tukkers bij winst op Rubin Kazan vier weken op rij in de Europa League.

Daarnaast is er ook nogeen optie om de beslissing af te laten hangen van één wedstrijd, de return die volgende week in Enschede wordt gespeeld. Of de UEFA hier ook in meegaat, is tot op heden nog onduidelijk.