Overname Take-Two door Activision lijkt mogelijk

Aandeelhouders van game-uitgever Take-Two Interactive lijken een overname door Activision Blizzard te steunen. Nadat vorige week het gerucht opdook dat Activision Blizzard interesse heeft in de uitgever van spellen als Grand Theft Auto en Bioshock, stegen de aandelen in Take-Two Interactive naar het hoogste punt in ruim tweeënhalf jaar.

Take-Two zit momenteel in de lift. De uitgever heeft een succesvol kwartaal geboekt. Vooral de verkoop van de cowboygame Red Dead Redemption heeft de uitgever geen windeieren gelegd. Naast de cowboygame bracht de uitgever het schietspel Bioshock 2 en de strategiegame Civilization V op de markt. Dit voorjaar komt dochteronderneming Rockstar met de detectivegame L.A. Noire.

De uitgever van de Grand Theft Auto-serie wordt sinds 2008 veelvuldig in verband gebracht met mogelijke overnames. In februari 2008 deed uitgever Electronic Arts, bekend van Need for Speed en Medal of Honor, een bod van 26 dollar per aandeel, ruim tien dollar boven de marktprijs, maar dit bod werd afgewezen.

Activision Blizzard heeft verschillende gamestudio's gesloten. Bovendien heeft het bedrijf een stop gezet op de Guitar Hero-serie, schrapte het een vervolg op de actieserie True Crime en komt er dit jaar geen nieuwe Tony Hawk-skategame. Begin deze maand suggereerde het Britse vakblad MCV dat Activision Blizzard bezig is met de overname van Take-Two.