Pirelli maakt bandenkeus eerste races bekend

Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de eerste wedstrijden van het Formule 1-seizoen 2011 bekend gemaakt. Voor de wedstijden in Bahrein, Australië, Maleisië en China zal gereden gaan worden met de harde en zachte banden. De superzachte en de superharde banden worden nog niet ingezet.

"We hebben bij het maken van deze beslissing goed gekeken naar de circuiteigenschappen in het Midden- en Verre Oosten. Deze circuits bieden veel grip en de snelheden in de bochten variëren enorm. Waarschijnlijk is de buitentemperatuur net als de asfalttemperatuur ook erg hoog," meldt Pirelli in een persbericht.

"Uit de data, die we bij de officiële testdagen en onze eigen testdagen verzamelden, blijkt dat de zachte en harde banden voor zowel de rijders als het publiek het beste zijn. De samenwerking met de teams verloopt tot nu toe uitstekend. Ik ben er zeker van dat ze, nu wij deze bandenkeuzes hebben gemaakt, zich beter kunnen voorbereiden op de seizoensstart," zegt de motorsportdirecteur van het Italiaanse merk Paul Hembery.