Vertonghen wil Lukaku best gratis ophalen

Jan Vertonghen en Romelu Lukaku spraken elkaar vorige week bij de oefeninterland van België tegen Finland nog over de aanstaande wedstrijd. "Ik praat veel met hem over voetbal en Ajax. Hij vindt het een heel mooie club", zegt Vertonghen op de clubwebsite.

De Ajacied weet echter welk prijskaartje Anderlecht aan Lukaku heeft gehangen. "Ik vrees niet dat Ajax bij machte is om hem te halen. Maar het is een fantastische speler die elk team zou willen hebben. Als hij gratis wil komen, halen we hem wel op."

Lukaku is donderdag waarschijnlijk de directe tegenstander van Vertonghen. "Het is een heel sterke en snelle speler. We moeten een goede manier vinden om hem en Mbark Boussoufa af te stoppen."

De wedstrijd tegen Anderlecht was vorig jaar nog vreemd voor de verdediger. "Het was toen heel apart om tegen Anderlecht te spelen. Het voelde eigenlijk alsof het niet kon. Nu was ik bijzonder blij met de loting, omdat het een mooie wedstrijd wordt en omdat het een tegenstander is die we moeten kunnen hebben."