Vrouwelijke rechters zaak Berlusconi

De driekoppige rechtbank die in april de zaak tegen Silvio Berlusconi behandelt, bestaat volledig uit vrouwen. Dat meldden Italiaanse media dinsdag. Berlusconi zou betaalde seks met een minderjarige hebben gehad en zich bovendien schuldig hebben gemaakt aan ambtsmisbruik.

Justitie in Milaan heeft rechter Giulia Turri aangewezen als president van de rechtbank in het proces tegen Berlusconi. Zij wordt bijgestaan door Orsola De Cristofaro en Carmen D'Elia.

Of een charme-offensief de premier van Italië gaat helpen is nog maar de vraag. Het was namelijk ook een vrouwelijke onderzoeksrechter, Christina Di Censo, die dinsdag besliste dat de premier wordt vervolgd.

Het seksschandaal rond Berlusconi heeft vooral het vrouwelijke deel van de Italiaanse bevolking geschokt. Afgelopen weekeinde gingen in honderden steden vrouwen de straat op om het aftreden van de controversiële minister-president te eisen.

De president zelf en de inmiddels 18-jarige danseres Ruby claimen overigens dat ze geen seks hebben gehad met elkaar. Berlusconi noemt de aanklacht propaganda van de oppositie en een poging hem een slechte naam te geven en te ondermijnen in zijn politieke functioneren.

Vrouwelijk gerecht voor Berlusconi
Vrouwelijk rechters zaak Berlusconi (Foto: ANP)