Rustige actiedag ov Den Haag

De tweede dag van acties in het openbaar vervoer, dinsdag in Den Haag, is volgens een woordvoerder van vervoersbedrijf HTM rustig verlopen. Hier en daar werd door reizigers wel geklaagd omdat op enkele tram- en buslijnen niet werd gereden, maar volgens de woordvoerder van HTM had het publiek begrip voor de acties

De voertuigen van vier tramlijnen, waaronder twee van de Randstadrail, en vier buslijnen reden niet. Dinsdag werden vanaf 20.00 uur alle busritten geschrapt. "Al hadden we hier en daar een volle tram, we hebben geen mensen laten staan," aldus de zegsman van HTM. Bij elkaar werden dinsdag overdag bijna 75 tramritten en ongeveer 80 busritten niet uitgevoerd.

HTM nam dinsdag het actiestokje over van de Amsterdamse vervoerder GVB, waar maandag actie werd gevoerd. Woensdag is het de beurt aan de chauffeurs van de Rotterdamse RET om actie te voeren.

De vakbonden voeren actie om de reiziger de gevolgen van de voorgenomen besparingen te laten merken. Het kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Door de kabinetsplannen zouden volgens de vakorganisaties veel tram- en buslijnen komen te vervallen en routes korter worden.

De acties hadden dinsdag nauwelijks invloed op de verkeersdrukte rond de stad, net als een dag eerder in Amsterdam. Ook de Nederlandse Spoorwegen hadden geen last van extra drukte. De NS had op meer reizigers gerekend rond Zoetermeer en daarom meer personeel ingezet. Mogelijk hebben mensen gebruikgemaakt van intercity’s, want die stopten dinsdag voor deze gelegenheid ook in Zoetermeer.

Rustige actiedag ov Den Haag
Rustige actiedag ov Den Haag (Foto: ANP)