Schumacher: "Titel gaat lastig worden"

Hoewel uit de wintertesten nog niet duidelijk opgemaakt kan worden hoe snel de Formule 1-teams dit jaar werkelijk zullen zijn heeft Michael Schumacher al laten weten dat de titel wat hem betreft wederom een lastig verhaal zal gaan worden.

De Duitser keerde vorig seizoen terug in de Formule 1, maar worstelde met de banden en een mindere auto, waardoor hij niet met de voorsten mee kon doen. Dit jaar heeft Mercedes met de MGP W02 in Jerez al een snelste tijd gereden, maar vermoedelijk blijft de auto achter op de concurrentie op de gebieden van snelheid en betrouwbaarheid.

"We zijn Mercedes en ons doel is duidelijk. Het wordt moeilijk om dat dit seizoen te bereiken, maar onze visie is niet gespitst op de korte termijn," zei Schumacher tegen de BBC. "We hebben nog niet zoveel kilometers gereden als we graag zouden willen. Daarom weet ik ook nog niet precies hoe goed we overweg kunnen met de Pirelli's. Natuurlijk zou het een perfect scenario zijn om dag in, dag uit de snelste te zijn, maar dat zit er gewoon niet in."

Schumacher weet dat het gewoon een kwestie van afwachten is. "Voor het team is het wel belangrijk beter te presteren dan vorig jaar. Pas in Bahrein worden de verhoudingen duidelijk en weten we waar we aan toe zijn."