[EL] Manchester City niet langs Aris Saloniki

Manchester City heeft dinsdagavond weinig indruk weten te maken in Griekenland. Aris Saloniki hield de bezoekers uit Engeland simpel op een doelpuntloze remise in de 1/16 finale van de Europa League.

City speelde arrogant in de eerste helft en creëerde bar weinig. De grootste kansen waren voor Edin Dzeko en David Silva. De Bosnische aanvaller stuitte op de goed keepende Michalis Sifakis, terwijl voor de Spanjaard hetzelfde gold. De ploeg van Roberto Mancini nam weinig risico en verzuimde het de Grieken moeilijk te maken.

Ook Aris Saloniki kon voor weinig gevaar stichten. Joe Hart moest in de tweede helft één keer handelend optreden bij een gevaarlijk afstandschot van Neto. Verder kwamen de Grieken, die in de groepsfase Atlético Madrid uitschakelden, niet.

Daar speelde City in een veel te laag tempo voor. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer in Thessaloniki, waardoor City in de return de klus mag klaren. Het restant van de 1/16 finales staat donderdag op het programma. PSV, Ajax en FC Twente spelen allen een uitwedstrijd.