Kijkcijfers Secret Story imploderen

De kijkcijfers van de nieuwe NET 5-realityshow Secret Story zijn maandag met meer dan 35 procent gekelderd. Volgens dinsdag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek trok de tweede aflevering van het programma slechts 361.000 kijkers. De première van Secret Story trok nog 541.000 mensen.

Kanttekening hierbij is wel dat de eerste uitzending de kick-off betrof. De kijkcijfers van maandag betreffen een programma met dagelijkse updates. Ook zijn de cijfers van de streams en het eigen digitale kanaal (Ziggo:15, UPC:14) niet meegeteld.

De Amerikaanse medische drama-serie Private Practice, die vlak na de uitzending van Secret Story wordt uitgezonden, wist met 363.000 kijkers net iets meer mensen te boeien. De nieuwe kijkcijfers van Secret Story zijn geen goed nieuws voor het noodlijdende SBS. Het is namelijk de duurste SBS-productie in jaren.

Eerder zei NET 5-baas Alphons Martens dat het miljoenenproject 'in elk geval niet gaat floppen en dat het niet kan mislukken'. Het is dan ook te hopen voor de zender dat de kijkcijfers van het programma de komende dagen en weken omhooggaan. Donderdag vindt de eerste liveshow plaats waarin ook de eerste exit plaats zal vinden.

Bezoek ook het speciale Secret Story-forum en de Secret Story twitterfeed.


NET 5-realityshow Secret Story verliest 35 procent van haar kijkers (Foto: FOK!)