Kim van Kooten speelt moeder Dolfje Weerwolfje

Kim van Kooten en Remko Vrijdag spelen de hoofdrollen in de Nederlandse familiefilm Dolfje Weerwolfje. De actrice en de cabaretier, die vooral bekend is van De Vliegende Panters, zijn te zien als de ouders van Dolfje die op zijn zevende verjaardag verandert in een weerwolfje. Dat laat distributeur Benelux Film Distributors dinsdag weten.

De 7-jarige Ole Kroes, die momenteel te zien is in het oorlogsdrama Sonny Boy, speelt de rol van Dolfje. Ook Trudy Labij, bekend van theatergroep Purper en diverse Nederlandse tv-series, en Bianca Krijgsman van Plien en Bianca maken deel uit van de cast.

De film is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Paul van Loon, die zelf ook nog even in de film opduikt. Het scenario is van Tamara Bos, die eerder Het paard van Sinterklaas en Minoes schreef. Joram Lürsen, bekend van Alles is Liefde en Het Geheim, voert de regie.

De opnames voor Dolfje Weerwolfje gaan woensdag van start en vinden plaats in Nederland en België. De film draait vanaf 30 november in de bioscoop.


Kim van Kooten speelt moeder Dolfje Weerwolfje (Foto: Novum)