Batman: Arkham City krijgt alleen singleplayer mode

Batman: Arkham City zal niet speelbaar zijn in een multiplayer of co-op mode, Aldus Sefton Hill, studio director van Rocksteady. Hill vertelde dat de focus van het hele ontwikkelende team gericht is op de single-player mode van het spel. Hij licht de genomen beslissing kort toe:

"Er zijn verschillende geruchten de ronde gegaan over een multiplayer mode in Batman: Arkham City, dus ik zal beginnen om voor eens en altijd duidelijk te maken dat Batman: Arkham City een ‘singleplayer-only' spel zal worden."

"De beslissing om alleen voor singleplayer te gaan is simpel. Toen we bekeken of we eventueel multiplayer zouden toevoegen vroegen we onszelf af of de energie die dat zou kosten niet beter gebruikt zou kunnen worden voor het verbeteren van het singleplayerspel. Nu het spel bijna klaar is kan ik eerlijk zeggen dat het niet mogelijk zou zijn geweest om Arkham City te maken zoals we het wilden hebben als we ook een multiplayer mode hadden toegevoegd."

"Het mag dan niet de meest logische keuze zijn, en het spel niet extra aantrekkelijk maken misschien, maar we hopen dat gamers na het spelen van het spel ons gelijk geven, en zullen zeggen dat we de juiste beslissing hebben genomen."

Batman