TomTom levert geïntegreerde navigatie aan Lancia

TomTom heeft dinsdag de overeenkomst met Fiat uitgebreid naar het merk Lancia, na aanvankelijk bepaalde modellen van Fiat te voorzien van het zogeheten Blue&Me-systeem en vervolgens modellen van Alfa Romeo en Iveco.

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt het semigeïntegreerde navigatiesysteem leverbaar op de nieuwe Lancia Ypsilon. Het eerste jaar is het gebruik van de live-diensten, waaronder de verkeersinformatiedienst van TomTom, gratis.

Het eerste model dat voortvloeiend uit de overeenkomst met TomTom leverbaar werd met het semigeïntegreerde navigatiesysteem was de Fiat Punto Evo in augustus 2009. Sindsdien heeft de Italiaanse autoproducent meer dan 50.000 auto's en busjes verkocht met een dergelijk navigatiesysteem waarmee verschillende functies centraal kunnen worden bediend.

Een woordvoerder spreekt van een 'goed adoptiepercentage', maar lager dan de 40 procent die bij Renault wordt gehaald. "Wat daarvoor de reden is, weten wij nog niet precies. Ook verschilt het adoptiepercentage bij Fiat sterk per model."

TomTom levert verschillende navigatieoplossingen aan verschillende autoproducenten. Met Renault heeft de overeenkomst betrekking op de levering van een volledig geïntegreerd navigatiesysteem, terwijl de overeenkomst met Mazda voortkomt uit de samenwerking van TomTom met de Japanse elektronicaproducent Sanyo.

Ook heeft TomTom overeenkomsten met de Japanse autoproducenten Toyota en Subaru. Of de navigatieoplossing van TomTom op nog meer modellen van Lancia beschikbaar komt, kon de woordvoerder niet zeggen.


TomTom levert geïntegreerde navigatie aan Lancia (Foto: Novum)