Secret Story trekt 541.000 kijkers

De eerste aflevering van de groots aangekondigde realityserie Secret Story heeft zondagavond 541.000 kijkers getrokken, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Het programma van NET5, waarbij vijftien mensen drie maanden zitten opgesloten in een huis en daar ieder een geheim moeten zien te bewaren, wordt elke werkdag uitgezonden.

Secret Story haalde daarmee net niet de Dag Top 25 van de kijkcijfers. De laatste plek in deze lijst is voor CSI Miami, met 560.000 kijkers. Secret Story is veruit het grootste en kostbaarste tv-programma uit de geschiedenis van NET5. Om de Nederlandse versie te kunnen maken, heeft de vrouwenzender het aantal dramaseries dit jaar teruggebracht van vier naar twee.

Direct na de uitzending raakten de servers van de zender overbelast. De site van het programma en de livestreams waren hierdoor gedurende langere tijd compleet onbereikbaar.

Ook FOK! besteedt aandacht aan de realityshow. Zoals bij bijna elke realityshow in de afgelopen elf jaar heeft FOK! een speciaal forum geopend waar liefhebbers van het genre hun ei kwijt kunnen.

Secret Story trekt 541.000 kijkers
Secret Story trekt 541.000 kijkers (Foto: ANP)