Lady Antebellum grote winnaar bij de Grammy's

Countrytrio Lady Antebellum uit Tennessee heeft zondagavond in Los Angeles bij de Grammy's de meeste awards in ontvangst genomen.

Het album en gelijknamige nummer Need You Now van de band uit Tennessee leverde de makers maar liefst vijf beeldjes op, onder meer voor Beste Nummer en Beste Country-album van 2010, meldden Amerikaanse media.

Beste Popzangers waren Lady Gaga en Bruno Mars. De 24-jarige zangeres kreeg de award voor het nummer Bad Romance, Mars voor Just The Way You Are. Lady Gaga mocht nog twee beeldjes mee naar huis nemen, onder meer voor Beste Popalbum.

Ook Jay-Z had een goede avond met drie awards, onder meer voor het nummer Empire State of Mind. Het duet met Alicia Keys won in de categorie Beste Rapnummer. Eminem werd onderscheiden met onder meer de award voor Beste Rapalbum: Recovery Hij was genomineerd voor tien awards, maar wist er slechts twee te verzilveren.

Verder viel ook Afrojack in de prijzen. De 23-jarige Nederlandse dj werd onderscheiden voor zijn remix van het nummer Revolver van Madonna.

Lady Antebellum grote winnaar bij de Grammy's
Lady Antebellum grote winnaar bij de Grammy's (Foto: ANP)