Cohen haalt uit naar PVV-lijsttrekker

PvdA-leider Job Cohen heeft zondag in het NOS-Radio1-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart vooral PVV’er Machiel de Graaf op de korrel genomen. Cohen verweet De Graaf, PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, dat diens partij meerdere verkiezingsbeloftes heeft gebroken.

Zo noemde Cohen de privatisering van het openbaar vervoer in Den Haag. Haagse buschauffeurs waren woedend op de PVV toen die partij zijn verzet daartegen staakte. "De buschauffeurs heeft u als een baksteen laten vallen", zei Cohen. De Graaf verdedigde zich door te zeggen dat je als jonge partij die politieke verantwoordelijkheid neemt, ook 'vuile handen' moet maken.

Cohen viel CDA-lijsttrekker Elco Brinkman en De Graaf aan op het punt van de woningmarkt. Cohen verweet het kabinet de villabelasting af te schaffen. Brinkman ontkende dat. "Als we nu gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en de linkse partijen de macht geven, wat God verhoede, dan wordt straks vanzelf een rijtjeshuis met drie kamers een villa genoemd", zei De Graaf.