[Serie A] Cavani imponeert in Rome

Napoli blijft de aansluiting met AC Milan behouden. Na het duel met AS Roma (0-2) is het verschil met de koploper nog steeds drie punten.

De Giallorossi en de Partenopei speelden een weinig indrukwekkende eerste helft, maar in de tweede helft wisten de bezoekers de wedstrijd kleur te geven. In de 50e minuut werd Marek Hamsik van achteren aangevallen in het strafschopgebied en de bal ging op de stip.

Sterspeler Edinson Cavani ging achter de bal staan en met een laag schot wist hij Napoli op een 0-1 voorsprong te zetten. Voordat de bal de lijn passeerde werden beide palen geraakt. De Uruguayaanse spits wist in de 83e minuut wederom het vijandelijke doel te vinden en de Napolitaanse zege in Rome was een feit.

Het was voor het eerst sinds 1994 dat de huidige nummer twee van de Serie A in Rome wist te winnen. AC Milan blijft de lijst aanvoeren, maar de Napolitanen blijken geduchte achtervolgers. Internazionale is echter nog een gevaar voor de positie van Napoli. De regerend landskampioen heeft nog twee duels tegoed en bij twee overwinningen zal Inter de tweede plaats overnemen.