Gedragscode voor zwembadmedewerkers

De zwembadbranche werkt aan een gedragscode voor medewerkers. Aanleiding is de misbruikzaak rond zwemschoolhouder Benno L. Een woordvoerder van het Nationaal Platform Zwembaden NRZ heeft een bericht hierover van RTL Nieuws zaterdagavond bevestigd.

De zwemleraar uit Den Bosch werd in juli veroordeeld tot zeven jaar cel. De rechtbank in Den Bosch achtte hem schuldig aan de jarenlange aanranding van drie meisjes en ontucht bij 37 meisjes. Het merendeel van de meisjes was jong en verstandelijk gehandicapt.

Volgens de woordvoerder van de NRZ werd bij de arrestatie van L. duidelijk dat de branche nog geen gedragscode had. "Dus daar zijn we snel mee aan de slag gegaan."

De code is onder meer bedoeld om mogelijke argwaan bij ouders weg te nemen. "In de code staat duidelijk wat wel en geen gewenst gedrag is. Voorheen was daar nog wel eens wat ruis over. Met deze code in de hand is het makkelijker over bepaald gedrag te spreken."

De code is nog in de conceptfase. De komende tijd wordt er met zwembadmedewerkers over gesproken. Zij kunnen nog komen met tips en aanvullingen.


Gedragscode voor zwembadmedewerkers (Foto: Novum)